maanantai 9. maaliskuuta 2015

Hylätäänkö haaveet kouluradoista?

Tänään oli kyllä sellainen päivä että piti ihan kysyä itseltä, tuleekohan tuosta hevosesta koskaan kouluhevosta? Tai edes normaalia jonka kanssa kehtaa mennä valmennuksiin, kisoihin, muualle kuin perämettään? 

Tällä hetkellä meidän laukannostoja piinaa pukittelu, argh, sellainen kirous jota vihaan yli kaiken! Hemuli pukittelee sileällä laukannostoissa aina, nyt ollaan kavalettien kautta yritetty saada rauhallisempia nostoja. Aluksi tämä onnistui, mutta kun Hemuli tajusi että ahaa, kavaletti ja sen saa hypätä, tämähän on kivaa! vauhtipukkienpaikka! (aika ottaa estetreenit kuvioihin? :D ) 


Tänään sitten juoksutin sitä pellossa, Hemuli oli hienolla tuulella ja ajattelin että jaahas, kokeillaas miltä ne laukannostot näyttää täältä maastakäsin. Sanottakoon tähän väliin että Hemulilla on valtava skaala kaikenlaisia örinöitä, pörinöitä ja muita ääniä joita se rakastaa päästellä. Ensimmäinen laukannosto ja hevonen vinkaisee, sitten örähtää ja nostaa laukan. Naureskelin onnellisena narun päässä että jee virtaisa otus tänään, lisää nostoja. Laukka kehotus ja taas inahdus ja ööööör... Hetkinen, ei oo todellista! Olihan se sitten uskottava kun molempiin kierroksiin oltiin tehty useammat nostot että kyllä, hevoseni on keksinyt että laukannostoihin tulee lisätä äänitehoste. Ihan kiva, mitähän ne koulutuomarit sanois...

Raviosuudet sentään sujuivat varsin hienosti! :)


Todella ihanaa kun aurinko paistaa pitkästä aikaa, mutta miksi oi miksi mutakelit! Kengittäjäkin kävi tänään, päädyttiin laittamaan vielä ne samat hokkikengät alle kun tarhan pohja on vielä jäinen ja miun tuurilla se takatalvi olis tullu sit huomenna :D Kengitysväli oli nyt sen 3,5kk ja sen aikana kannat ovat kasvaneet hyvin, päästiin nyt ottamaan edestä sen verran että päästään vahvistamaan kantojen palautumista :) Kesäkenkään sitten toukokuun puolessa, Hemulin kengissä on matalat paksut hokit, eikä niiden olemassaolo kyllä haittaa vaikka se kesä tulis sitten jo ensiviikolla :)


Nyt meillä jääkin muutamaksi viikoksi maneesireissut väliin ja Hemuli saa tuossa kuun loppupuolella minilomankin, me nimittäin saatiin uusi tallipaikka ja muutetaan maneesitallille kuun lopussa! Sitten on kenttä ja maneesi, pääsee treenaamaan säässä kuin säässä ja Hemulikin ehkä rauhoittuu hieman kun ei enää jää pohjien takia liikutukset väliin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti