perjantai 16. tammikuuta 2015

Klinikalla vihdoin ja muutto!

Täällä me ollaan, hengissä ja uuteen talliin muuttaneina :) Eilen torstaina hilpaistiin tallille jo kahdeksan aikaan pakkaamaan loput tavarat kyytiin ja valmistelemaan Hemulia kuljetukseen. Putsit, bot-suojat ja pintelit, loimi niskaan ja uusi riimu päähän.




Keskiviikkona haettiin oma koppi 3h ajomatkan päästä, oli se sen arvoista kyllä, nyt on oma kuljetin kun liikutaan :) Pientä remppaa sinne tänne ja ensi kesänä sisäseinien uudelleen maalaus niin avot kyllä Hemulin kelpaa! 


Aikataulu oli laskettu tiukkaan, varasin sen mukaan että Hemuli kävelee itse koppiin eikä tarvitse alkaa lastaukselle varaamaan extra aikaa ja että tiet ovat jo aurattu eilisen lumimyrskyn jäljiltä. Ja mites kävikään, kaikki meni kuten unelma, startattiin tasan 9.15 pihasta ja sitten oltiin 30min etuajassa klinikalla... ja edellinen asiakas myöhässä joten sitten odoteltiin! :D


Käveltiin ympäri varikkoa, autettiin miestä kopin siivoamisessa, ihmeteltiin junaa ja huudeltiin kaukana tarhaaville ravureille :) Onneksi ei ollut kylmä! Oma vuoro koitti vihdoin ja alettiin niillä Suomenhevosten kasvuhäiriötutkimuksen röntgen kuvien otolla, kuvia otettiin 10 kappaletta.


Huumattu Hemuli olikin helppo kuvaus asiakas, vuohisia kuvatessa jouduttiin ottamaan muutama extra kuva kun ei kuvakulma oikein sattunut kohdilleen. Muuten selvittiin yksillä kuvilla, löydettiin myös mutapaakkuja jostain karvan seasta kun loistivat hieman polvia kuvatessa :D Tässä yksi kuva, kinner etuviistosta kuvattuna.



Kuvista ei löytynyt mitään pahaa sanomista (jee!), toisen kintereen etupinta on hieman tiimalasimainen eli se saattaa ajan kuluessa muodostaa sinne luupiikin tai ei, joka saattaa alkaa vaivaamaan tai sitten ei. Mutta nyt jalkojen osalta kaikki kunnossa!



Raspattiin vielä Hemulin hampaat kun ratsastuksessa on ollut vasempaan suuntaan hieman asettumis ongelmia. Sieltähän löytyi sitten piikit joka puolelta, sudenhampaita ei onneksi bongattu :) Seuraavaksi sitten kesäkuussa uusiksi hampaiden raspaukseen, tai aiemmin jos ongelmia ilmenee.

Klinikan jälkeen suunta olikin sitten uutta tallia kohti! Matka sujui leippoisasti ja uudelle tallille päästyä oli Hemuli niin lunkkia tyyppiä :) Purettiin se sisällä ja sen jälkeen pääsi tarhaan ihmettelemään uusia maisemia ja tarhanaapureita :)




Roudasin illalla loput Hemulin tavarat tallille, niitä olikin sitten yksi trailerillinen! Totesin siinä että laitampa nuo vanhat sadeloimet nyt uusien alta sitten myyntiin, tulinhan tallille taas uusi sadeloimi kyydissä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti